long time no see

Har varit fullt upp sen sist jag skrev! Har jobbat på mitt nya jobb som är HUR najs som helst! Fick köra Audi a1 häromdagen en hel kväll och jag trivs sjukt bra med arbetskamraterna. Sen på lördagen stod jag i Audis Showroom vid Kungsan och svarade på frågor. Måste lära mig lite mer om de andra audibilarna bara! Lite skola och häst på det. Plus en dag på hemtjänsten, i söndags. Puh!

Idag har jag köpt lite begagnad kurslitteratur. Tycker det är mycket mera värt att köpa begagnat än att betala fullpris för det. Som om man inte vill lägga pengarna på annat liksom! Sagt och gjort, när jag hade mött upp tjejen som sålde böckerna, på medborgarplasten så traskade jag nöjt in på en av mina favoritaffärer; Indiska! Där strosade jag runt lite, de har så vackra grejer där. Jag såg genast ett par fina lila gardiner och det bara sa "klick", så jag köpte dem till mitt rum. De är ganska mörka och fördelen med det är att jag då nog slipper köpa en rullgardin för att få den mörkt i rummet. Jag störs inte så mycket av att det är ljust i rummet på morgnarna så om det skulle krisa så tror jag att det räcker med att dra för gardinerna.

Mitt rum går i lila/svartbrunt, med svartbruna möbler och lila textildetaljer m.m. Tycker att det blir ganska så snyggt och det blir mysigare så fort jag får upp mina hyllor och tavlor. Ska åka en till vända till IKEA i helgen och köpa det sista. Har äntligen hunnit hämta min byrå så nu kan jag fylla den med mera kläder!
Har verkligen köpt ALLT på secondhand, och jag är så himla nöjd med det, det är så värt. Tack till alla som hjälpt mig kånka runt på möbler över halva stan.... =)

Annars då, jag har sjukt mycket i skolan just nu, men jag tror nog att det ska gå bra! Läkemedelsberäkningen är inte direkt svår, man måste bara vara noga med uträkningarna. Full pott är det som gäller för att få godkänt....

Ikväll ska jag rida lektion för Åsa, Längtar! Det var länge sen sist, men jag har övat lite i helgen och Toppen har känts fin. Hoppas på att kunna starta KM i dressyr, kaaanske hoppning senare i höst på Drevinge eftersom jag faktiskt är medlem där.

Tror inte att jag har så mycket mer att tillägga... Eller JO, förresten. Jag vill verkligen gratta min duktiga lillasyster INA som har TAGIT KÖRKORT på FÖRSTA FÖRSÖKET idag! :D :D Är en stolt storasyster =) Själv körde man upp ett par gånger för mkt... men men, vi är alla olika! Nu ska hon dra till England och köra på vänstersidan det första hon gör, haha. Vi får hoppas att hon håller tungan rätt i mun... I annat fall brukar man märka ganska fort om man får möte i samma fil! Minns själv när jag körde på Irland, jag som knappt vet vad höger och vänster är, så var jag totalt lost stundtals och fick tänka efter så det knakade ibland "Är det höger eller vänstertrafik här, och vad är vänster och vad är höger"? Hehe, härliga tider... Sen lossnade det och jag brakade iväg i min lilla skitbil på motorvägen i rätt fil!

Nu ska jag inte babbla mera, sitter egentligen och pluggar läkemedelsräkning men en paus kändes nödvändig och snart ska jag åka till stallet igen. Vi hörsssss!


fartfylld helg

Mina kära vänner från Helsingfors var på snabbvisit i Stockholm i fredas och självklart vart det fet-fest på kvällen. Vi hade bord på Rose och kvällen blev helgrym! Jag fick med mig de flesta av mina kära roomies vilket var jättemysigt och vi festade till stängning. Sedan vart det efterfest på finnarnas hotellrum till tidig morgon. Eller ja, för de som inte somnade dårå... ;)

Innan utgången hade vi alla räk/kräftskiva hemma hos oss med alla i korridoren samlade. Mycket trevligt och mysigt!

Mådde sådär lagom bra hela lördagen men det gick faktiskt ganska bra. Lunchen på Fridays var inte helt fel. Resten av lördagen spenderade jag i stallet med gulle-Toppen. Hon har gått och sträckt sig i hagen så hon är lite svullen och varm i kotan. =( Det blir skrittvila återigen någon vecka...

Idag på bussen var jag påväg mot stan när jag får en inbjudan till att vara med på en musikvideoinspelning!! Varför inte tänkte jag, såååå nu sitter jag här i full mundering återigen och ska strax åka iväg=) Det återstår att se hur det blir, om det är kul eller bara segt?! Jag tror visserligen på det förstnämnda.


Leverans

från HM kom idag! Fick min gröna höstjacka och den var jätteskön och fin. Är riktigt nöjd=) Har dock hittat en till jacka som jag är sugen på... suck. får jobba lite först=)

Skor säljes billigt...

Jag har två par stövlar som jag inte använder. Ett par i märket Vagabond med låg klack och i äkta skinn, svarta. Ett par är i läderimitation med högklack och har snygga spännen. Vill någon ha?

   

Ska lägga ut på blocket och tradera och se om någon nappar...=)

Livet erbjuder...

Sjukt hur man på några timmar kan få ett nytt jobb! Jag kommer vara lite hemlighetsfull men det ett tag tills allt fallit på plats, men jag blev rekommenderad av en kompis och jobbet är något jag aldrig gjort förut. Jag är såå förväntansfull! 

Nu kurrar min mage...

Hörs!

idag fungerade iallafall vissa saker!

Jag körde ALL IN med silverschampot idag. 20 min. Och det funkade faktiskt! Men kommer behöva någon mer kur, typ imorgon. Känns lite bättre.

Inget plugg, jag känner ångesten komma krypandes... Däremot hade jag en uuuuurmysig kväll i stallet med Toppen som vanligt. Jag klädde henne i min finaste utrustning som en docka och red iväg och galopperade. Jag fungerar inte normalt om jag inte har stallet och Toppen att komma till. Sen åt jag på McDonalds med Renée och Benny! Skittrevligt!

Ibland fungerar ingenting

Och jag fattar inte varför.

Inget plugg idag. Håret fick en dassig gul färg hos frissan. Verkade bra först men väl hemma så... nje. Ingen ork att fixa iordning mina kläder på ett seriöst sätt. Vill gå och lägga mig men ändå inte.Känner igen detta mönster. Oro inombords? Ja, lite.

Produktiv dag

Har hunnit rida, plugga, vara ute och jogga med Linda och rivit av tre filmer nu på kvällen. Vi såg 500 days of Summer, Snabba cash och Allt för min syster. Alla tre var bra men den bästa var den sista. Vi grät floder... Det var samma person som hade regisserat The Notebook som hade gjort den sista vilket var tydligt. Den var så välfilmad och vacker!

Plus att nu är värmen här i rummet, äntligen! Jag är tom lite lite för varm i mina mjukisbrallor + huvtröja...

Imorgon blir det mera plugg och jag tänkte nog ta en till löprunda på kvällen.

Nu sova!

Flashbacks

De jag bodde hos på Irland förrförra hösten hade värmen påslagen ca 1 timme på morgonen och 1 timme på kvällen. Inte konstigt att alla människor hängde på de lokala pubarna efter jobbet, ingen ville komma hem till sina svinkalla hus! Jag själv fick klä mig i trettielva lager kläder varje dag och om jag hade tur så fanns det lite varmvatten kvar till mig när jag kom in på kvällarna efter stalltjänsten och skulle duscha.

När jag sedan flyttade hem till sverige så var det en sån otrolig lyx att få bo i ett konstant uppvärmt hus och att det alltid fanns varmvatten när jag skulle duscha. Nu har jag flyttat till mitt studentrum här i stan och jag får obehagliga flashbacks hela tiden från den kalla mörka tiden på irland nu när jag återigen sitter i min ensamhet och håller på fryser arslet av mig igen! Ganska irriterande, jag bor ju i sverige nu liksom! Det var ju bland annat det här jag ville komma ifrån, dessa kalla ensamma kvällar.... Så var är min Guinness!?


Ny vecka!

Har nu beställt den där jackan jag ville ha från H&M! Det hade kommit in nya stl 36, jag blev jätteglad=) V.38 kommer den dock... får frysa två veckor till.

Har även fyndat på Tradera och snart får jag hemskickat min nya vinterjacka från Peak Performance (med ångerrätt)! Nu är det bara skorna och en ny matchande väska som fattas, men det tar jag senare....

Denna vecka består av Plugg, Jobb och lite Toppen. Hon är så underbar och mysig just nu så jag vill helst bara äta upp henne! Det är massor i plugget så måste vara disciplinerad. Men det ska nog gå bra. Allting rullar på finfint, har ingenting att klaga på direkt. Mitt rum börjar ta form. Måste hänga upp spegel och gardinstång men det är sånt där småpyssel bara. En ny matta skulle inte sitta fel heller men sånt är svårt att hitta, vet inte riktigt vad jag vill ha ännu.

Hade en mysig helg med lite för mkt alkohol. Men det hör ju till. Kommer inte festa på ett bra tag nu, har för mycket annat att göra, och måste spara lite.Det blev pizzamiddag his Linda som hade inflyttningsfest och sen drog vi vidare till Underbara bar. Måste säga att jag älskar stället men just i lördags var DJn väldigt dålig tyvärr. Hoppas det blir bättre nästa gång.

Har även tackat ja till att springa i "Topploppet" den 2 oktober i någon park här i Stockholm. Kommer bara springa 5 km, för jag pallar inte mera. Men det är kul att ha något att träna till!

Irriterande....

Att höstjackan som jag ville ha är slut i min stl på HMs hemsida och har fortfarande inte kommit ut i affärerna ännu =(

Rummet

Min mobilkamera tar inga bra bilder när det är dunkelt ljus men ni får väl ha överseende med det...

Här kommer iallafall en första inblick i hur det ser ut just nu. Det är låångt ifrån klart men tror att denna inredning får duga så att jag får plats med mitt matbord som kommer att komma på vänster sida sen!

           

Rummet börjar ta form

Ska hämta den här begagnad nästa vecka!



Igår köpte jag två såna här på 50% på Jysk



Funderar på ett sånt här bord till:

i ekfaner från Ikea.

Har även redan denna bokhylla:



Jag tror det kan bli riktigt snyggt till slut! Sen är det en massa smådetaljer som ska fixas så att det blir hemtrevligt.



Mmmm kaffe!

Har börjat dricka kaffe i sommar. Har alltid gillat det, men har tidigare blivit dålig i magen av det. Anledningen till att jag började dricka det var att jag jobbade så sjukt mycket och var så himla trött på jobbet så jag behövde något som kickade igång mig. Eftersom jag visste att jag blev dålig i magen av det så var jag lite tveksam till att börja, men då nöden inte har någon lag som man säger så provade jag trots allt en dag. Jag tog bara en liten kopp kaffe utan mjölk med enbart socker i och efter en stund så infann sig den efterlängtade effekten. Kroppen kickade igång och jag kunde jobba vidare en stund. Jag väntade dock på konsekvenserna, bieffekterna som brukade visa sig i form av magknip och uppblåst mage. Men det hände inte! Ganska nöjd och glad så fortsatte jag dricka kaffe i små doser. Var även noga med att dricka vatten också eftersom koffein är vätskedrivande. Så förra veckan så köpte jag mitt allra första kaffepaket någonsin! Är inte det vuxenpoäng så säg :P

Är det någon som är bra på layouter?

Skulle vara roligt att få hjälp med det så att bloggen blev lite mer personlig... Hojta till om du har tid och lust!

PBL

Hade vi imorse. Och den här gången var det minsann inget flumm! Det var riktigt roligt att äntligen få något konkret att jobba med. Vi hade två patientfall där vi skulle bestämma vad vi skulle göra med dem, vilka rutiner som gällde, vilka prover man skulle ta, vilka mediciner som var lämpliga att ge och vilka biverkningar de kunde ha osv. Intressant!

Vaknade med ont i högra örat imorse. Måste mao ta det lugnt någon dag till... inte mig emot!

Ska träffa mamma sen och äta lite. Hon bjöd mig på middag på Oliwer Twist förra torsdagen så det är väl dags att bjuda tillbaka. Kycklingfileerna är i ugnen och så ska jag koka jasminris och sen blanda Tikka Masalasås med cocosmjölk i. Tror att det kan bli gött! Är ju verkligen ingen mästerkock... Är ju inte direkt kräsen heller, bara det fyller magen.

Nu har min klasskompis Linda flyttat in tvärsöver vägen, i en av Erstas studentlägenheter! Så himla mysigt att vi alla är samlade nu. Vi ska ha det så härligt i höst med filmkvällar, utgång, middagar, pluggande osv=)


förkyld

Jag är faktiskt ordentligt förkyld. Så det ger mig rätt att bara ligga i sängen och bli frisk. Läser i min farmakologibok och blir sjukt allmänbildad! Detta är "blanda nytta med nöje" när det är som bäst!

Färdighetsträning på KTC inställt.... NAAAJS :D

Då kan jag ju plugga lite ist :D

Jag håller på budar på Tradera på en snygg Boomerang vinterjacka! jättespännande men den får inte gå upp för mycket i pris... Jag behöver Verkligen en ny vinterjacka som håller mig varm. Frös ihjäl hela förra vintern plus att jag också behöver bra vinterskor. Har hittat ett par kängor som e snygga på nilson shoes för 800 spänn. Hit eller shit?


Vill ha vattenavstötande, ordentliga, varma skor som håller hela vintern. VÅGA VÄGRA FRYSA!

Jackan jag budar på är en mörkbrun boomerang dunjacka. Tror den blir riktigt schysst!

Behöver även en höstjacka. Hittade denna på HM;


Fodrad! Najs. Jag satsar på att vara mer praktisk än snygg i höst. Åker man mycket buss så gäller det att man är klädd för att stå och vänta på bussen...

Sommar med Top Model a.k.a Toppen.

Min sköthäst som ni alla känner till har jag ju tagit hand om emellan jobb och andra aktiviteter. Bland annat har jag kuskat henne otaliga gånger fram och tillbaka till Täby galopp och Angarn för att träna på häckar. Vårt mål var att starta henne i ett häcklöp. Det var en jätterolig erfarenhet, det är ju världens drag när man susar fram i full galopp och klipper häckarna! Vi övade mycket men tiden räckte inte riktigt till för att få henne i toppkondition tyvärr.
Vi hann trots allt åka till NORGE över 48 timmar för att starta henne i ett maidenlopp. Det var helt sjukt segt att åka dit i 9 timmar utan nästan någon som helst sömn, komma fram på morgonen till Övrevolls galoppbana och så rida en tokstressad Toppen som dessutom inte kändes helt fräsch (men vi antog att det var stelhet). Sen åkte vi iväg några timmar för att sova (det gick inte, var mest någon slags halvdvala jag lyckades försätta mig i några timmar) och sen var den löp kl 19. Under tiden vi va iväg och sov hade Toppen lyckats lugna ner sig och hon skötte sig beundransvärt bra under hela proceduren i ledvolten och sen när jockeyn (Harry Challoner från england, riktigt duktig och sympatisk kille. End 21 år!) skulle sitta upp. Jag var SKITNERVÖS och trodde allvarligt att Toppen skulle dö eller något. Grät när hon passerade startlinjen för hon var så jäkla fin och duktig. Sen grät jag igen när hon passerade mål (sist) för att hon var så trött men kämpade så väl. Min lilla älsklingspruttis! En häst hade gått omkull och vi var bara glada att det inte hände något allvarligt och att det inte var Toppen. Hon hade gjort en helt godkänd runda men konditionen hade inte räckt. Inte så konstigt dock eftersom hon inte hade ätit/druckit ordentligt på vägen dit, plus att hon hade tappat i hull och muskler under veckan jag inte red henne när jag var i finland precis innan loppet =( Jockeyn tyckte att hon hade skött sig bra med tanke på att det var hennes första lopp osv. Hon hade hoppat fint också. Trötta och lättade så packade vi in allt för att åka tillbaka i 9 timmar under natten. Både jag och Renée skulle jobba på morgonen kl 8.... Gissa om vi var slutkörda!?

Efter loppet var det katastrof att rida Toppen. Hon var så stel och mager så hon fick i princip skrittvila i sex veckor. Hon fick behandlas av kiropraktorn två gånger så hon kändes fin i kroppen efter det men det var fortfarande något som inte stämde. Vi tog henne till Täbyhästklinik och där visade det sig att hon hade haft en akut inflammation i båda framhovarnas mjukdelar vid något tillfälle. Inte konstigt att hon hade känts ofräsch. Däremot såg prognosen god ut så vi fortsatte med skrittvila i tre veckor på mjukt underlag och nu är vi igång och travar och galopperar så smått igen! Red lektion igår första gången på över två månader och hon kändes som innan sommaren. Skönt!

 

<3 <3 <3 <3 <3 <3


Tänkte sätta upp lite bilder från sommaren



Hästarna har såklart varit en stor del av min sommar. Här får Charlie breakfast in bed...

Och självklart hittar jag inte sladden till mobilen så jag kan inte föra över mina mobilbilder... Suck! Får göra det sen när den dyker upp...

Ny höst - Nytt liv!

Gud jag har inte skrivit på såå länge! Har en tendens att bara skriva när jag är på topp humörmässigt. Vill inte klaga för mycket i bloggen som ändå är offentlig...

Så, vad har hänt sen sist? Hela sommaren har gått och den bestod mest av jobb, slit och tandagnisslan. Hann med en turbotripp till finland i fem dagar. Var tröttare efter resan än innan... Men det var som vanligt helt underbart att vara där. Det är så naturskönt och som alltid är det en fröjd att träffa alla släktingar som man inte hinner se så ofta! Detta år fick även Gustav, min syster Inas pojkvän följa med. Han blev expert på att prata dialekt, vilket inte alltid är det lättaste ;)

Några veckor i juni/juli hade vi också otroligt bra väder så jag hann faktiskt bli solbrun i år! Lite skönt att inte vara likblek hela tiden...

Hann även vara på Golfen två gånger. Det var som vanligt, man vet vad som väntar där men det är ju därför man går dit, så att säga!

I Juli blev jag och min vän Linda bjudna på en oförglömlig födelsedagsfest ute på Sandön där vi tältade och njöt av solnedgången. Jättetrevliga människor och fest hela natten (utom för mig och Linda som somnade tidigt. Vi var faktiskt trötta efter en hård veckas jobb). Magiskt.

I början på Augusti firade vi våra födelsedagar tillsammans hemma hos mig. Även det blev väldigt lyckat trots ett ordentligt oväder med åska och blixtar kom rakt över oss och slog ut elen en stund. Men vi tog fram sånghäftena och sjöng själva istället medan blixtarna lyste upp hela Ploglandet och den enda ljuskällen vi hade var tända ljus. När elen var tillbaka bastade och badade vi i poolen till klockan 4 på morgonen. M Y S !!

Jag har även flyttat, till ett rum på 17 m2 i Erstas korridor. Det är helt underbart! Vi bor 4 tjejer här som går i samma klass och några utbytesstudenter. Perfekt. Jag trivs som fisken i vattnet. Ska lägga upp bilder så snart rummet är färdigmöblerat.

Vad mer? Jag tror att jag har highlightat det mesta nu från min sommar. Ska försöka blogga lite mera snart igen och lägga upp lite mer roliga bilder... bara text är ganska tråkigt i längden! Har även hunnit med ett regnigt men Sjukt roligt besök på Grönan med mina homies + Lovisa. Och förra helgen var jag med Lovisa på släktkräftskiva i Arboga där vi hade långbord på ett gigantiskt höloft som även hade dansgolv. Vi dansade från 22-03 medan regnet vräkte ner utanför. Mycket rolig kväll. Hela kroppen värkte dagen efter av allt hoppande, haha!

Tror ändå att denna sommaren får ett ganska bra betyg i det stora hela. Trots att jag jobbade som ett djur i juli (1 dag ledigt på 18 dagar, och sen typ en vecka till i sträck) och trots att planerna på att åka till Gotland och/eller Halmstad gick i stöpet så har jag haft en bra sommar =) Den får betyget 7 av 10. Tack alla vänner som gjort min sommar så bra!

Den 20 augusti fyllde jag 23. Det kändes bra, jag har ju faktiskt ett till vuxenpoäng nu när jag har flyttat hemifrån, och jag känner mig definitivt klokare och mer tillfreds än förra året.

Slutligen så har jag börjat ett "nytt" liv i höst. Jag bor i stan, rider bara två dagar i veckan (abstinens på hög nivå) och har slutat åka bil! Avskyr redan kollektivtrafiken men i slutändan är det det billigaste alternativet. Jag lever verkligen ett studentliv nu och det känns underbart! Har ett extrajobb som ger lite extra inkomst. Nu ska jag även ta tag i plugget, och det behövs för vi har massor denna terminen. Tur att ämnena är så intressanta. Två år till att plugga känns bra, bring it on bara! Idag ska jag åka till KTC på SöS för att träna på att sätta PVK. Spännande, wish me luck!


RSS 2.0