Ofokuserad...

Jag sitter och kollar min hotmail hela tiden, vill verkligen få svar från den där galopptränaren!! Tycker det vore så himla himla kul och går runt och tänker på det hela tiden... Bidrar ju inte direkt till den koncentration jag behöver för att plugga med hemtentan.



Söt-Trulsans öron.

The Sky is the Limit

Igår gjorde jag en busig grej på jobbet. Jag fick ett ryck och började googla på "galoppstall sverige", och en tråd på bukefalos kom upp som ledde till Catharina Vång. Så jag klickade mig till hennes hemsida (http://www.freewebs.com/ullbolstahorseracing/index.htm) och den var verkligen jättefin och bevittnade om en seriös galopptränare utanför Uppsala. Jag läste runt på hemsidan lite och vips så ringde jag henne och frågade om hon kunde ta emot mig två veckor i juni på praktik! Hon lät positiv och jag frågade även i farten om det var möjligt att få ta med en egen häst. Det kunde vara möjligt, men hon visste inte om hon hade några stallplatser så det fick vi prata om sen. Men iallafall! Jag mejlade henne efter samtalet och skrev in datumen som jag kunde komma så hon ska bara kolla dem och sen ge besked=) Så himla spännande! Jag behöver två veckor praktik nämligen för att kunna anmäla mig till steg 2 (amatörtränarlicens) kursen och även riderfarenhet till att kunna anmäla mig till kursen för amatörryttarlicens. Det är något jag har funderat på länge och inte kunnat släppa, så nu tog jag tag i saken och jag hoppas innerligt att det blir av! Wish me luck!

Idag var jag i stallet i fem timmar. Hopps... jag hade inte direkt bråttom hem. Är ensam hemma och ska egentligen skriva en hemtenta. Lycka till med det säger jag bara! Tre timmar och en chipspåse senare är det enda jag lyckats producera detta, och ett till inlägg på stallbloggen på stallremi.blogg.se, för den som är intresserad. När jag kom hem så gick jag direkt till duschen för at blöta håret, och körde i minst en deciliter silverschampo som jag gnuggade in i mitt hår. När det löddrade fint överallt så lät jag det sitta i 20 minuter, allt enligt frisör Annichens råd. Annichen har hästar i stallet där jag rider och pluggar till frisör så hon kan de flesta nödknepen om man gör såna dumheter som jag gjorde igårkväll. Det hjälpte faktiskt! Nu är jag enligt mig själv sjukt fin i håret, allt det gula fula är borta, och jag har även sparat ca 1000 kronor minst på att slippa på gå till en riktig frisör. Underbart! Ska underhålla med att tvätta kontinuerligt med silverschampot och låta det sitta i typ fem minuter varje gång jag duschar.

Jag lär nog hinna skriva ett till inlägg innan denna uppesittarkväll är till ända, om jag känner mig själv rätt!

Äntligen heeelg!

Det firade jag med att göra Det. Det man INTE ska göra. Blondera själv hemma.... Yes, I did it. Hoppsan! Men det blev okej. Jag måste bara köpa silverschampo så att det gula försvinner. Jag veeet att man ska göra det hos frissan, men det kostar skjortan! Och tar tid! Ska ändå bara vara på äcklig praktik i 6 veckor så ingen kommer bry sig hur jag ser ut i håret. Det är ju bara gamlingar där. Fick verkligen damp idag på mitt hår, helt ostyrigt och elektriskt med 7 meter utväxt. Jag pallade inte mer! Istället för att se ut som ett mobboffer ser jag hellre ut som en dum fjortisblondin...

I helgen ska jag: PLUGGA. Lovisa kommer hit på lördag som mitt moraliska stöd så ska vi ha plugghelg och mys. Så ska jag rida imorgon och på söndag, men det är Toppens foderhelg så kommer vara tvungen att springa till stallet varje dag ändå. Nåja, så är det. Har fått LÖN och CSN idag och lyckan är total! Wehooo! Frid i själen ett tag till, till alls räkningar är betalda.


Kommentar till förra inlägget

Okej, fick lite ångest över hur ytlig jag verkar i det förra inlägget! Haha, jag vill bara påpeka att människan är väldigt mångfacetterad, alltså är jag också det. Det visade en sida hos mig som tyvärr finns. Den där lite ytliga, "jag-önskar-mitt-liv-var-liiiite-bättre-och-enklare-att-leva"- sidan.

Okej
jag kör en BMW. Men den är från -97, har rostfläckar och gör hål i min plånbok titt som tätt. Inte så glamoröst. Varför jag inte säljer den? - Jag får ingenting för den. Och jag gillar den faktiskt. "My car is my baby", som man säger ;) Den så fin röd färg och är så skön att köra! Det får räcka som ursäkt. Det har ingenting att göra med att jag är ett BMW freak!

Det där med att "steka på Kallis" ibland, det unnar jag mig en vecka om året. Som jag sliter och jobbar hårt resten av året så tycker jag att det är okej att en gång om året låtsas som att man "är någon" och dricka rosé bland alla andra "stekare" från Stureplan som är på Stockholmsveckan i Visby v.29. Det är på låtsas. Ett spel. En kul grej.

Att träffa snygga killar på krogen. Vem vill inte det? Främst träffar man nya människor, och är de snygga är det ju bara ett plus och man kan bli fotad tillsammans med dem så att man med lite tur syns dagen efter på finest.se eller någon annan hipp sajt. En kul grej som inte händer varje dag i mitt liv.

Fullblodshästar är min passion. Det är vackra och lite galna och jag älskar deras kvickhet jämfört med andra hästar. "If it's not a Thoroughbred, it's just a horse". Jag har alltid varit lite av en tävlingsmänniska och det uttrycker jag genom min ridning. Har ett ständigt sug efter att få tävla hoppning, eller rida fort på en väg gärna mot någon annan (är lite av en fartdåre, men jag har såklart en gräns). Att få prestera helt enkelt! Att kunna rida på dessa fantastiska djur som inte vill annat än att prestera. Och att få dem prestera. Det är nog den bästa kicken i livet jag kan få, vad jag vet om.

Ja, jag blev bjuden på en resa till USA. Jag fick chansen, och jag tog den. Can you blame me? Jag är välsignad med såna fantastiska vänner och familj som gjorde den resan möjlig! Det är ett minne för livet, och en chans som nog aldrig kommer igen.

Sist och inte minst, flumma med mina vänner och shoppa tills kontot ekar tomt. Jag är tjej, hallå! Behöver nog inte förklaras närmare.

Saras Wills and Won'ts.

Sara vill gärna:

Åka fort i en flashig BMW



Hoppa högst hinder och galoppera fortast på det finaste Fullblodet




Steka lite på Kallis på Somrarna:



Träffa snygga killar på krogen




Bli bjuden på resa en vecka till USA



Flumma med mina vänner

(Haha fett gammal bild jag hittade på oss, Lovisa ;) )

Slutligen: Shoppa massor trots att jag inte har ett öre att spendera och göra utmanande saker för att utveckla sig själv. Det var några saker som jag gärna gör.

Sara vill helst inte:

- Laga Mat. Har aldrig varit intresserad av det och kommer aldrig att bli. Och matrester är ju så himla äckligt!
-Göra läxor. Gjorde sällan läxor när jag var liten och kom undan med det så jag har sämst pluggdisciplin.
- Umgås med människor jag inte får något utbyte av. Särskilt folk utan humor har jag svårt för. 
-Frysa. Jag fungerar varken mentalt eller fysiskt när jag fryser.
-Ha vinter. Jag klarar mig så bra utan mörker, kyla, snö och slask. Vill jag åka skidor kan man ju åka till fjällen en vecka så är man trött på det sen.


Sen finns det massor med saker som är nödvändiga att göra, som att till exempel jobba. Jag trivs jättebra på mitt jobb nu och det är skönt med extra cash, men tänk om man hade varit ekonomiskt oberoende...? Drömma bör man annars dör man! Sen vet jag ju såklart, eftersom jag inte är någon ytlig idiot, att man blir i längden rätt olycklig och ensam om man bara går runt och är arbetslös och har för mycket pengar att göra av med.

That's all for now folks!









Söndag. Igen!

Har varit duktig på motionsfronten idag. Först gym i en timme med Bruno som moraliskt stöd och draghjälp (annars hade jag aldrig tagit mig dit). Sen när jag kom hem hade mamma och pappa skottat snö i 2 ½ timme, tillsammans blir det 5 timmars skottande! Galet... De var sura för att jag inte hade hjälpt till (of course) men jag erbjöd mig göra lunch istället. På eftermiddagen åkte jag till stallet för att ha insläppet och mockade åt Renée för hon var magsjuk. Ska tillbaka dit klockan 8 ikväll och nattfodra. Ganska aktiv dag med andra ord. Nu tänkte jag laga lite middag för min mage kurrar... Kl 9 ska jag hämta syster yster Ina för hon har varit på Gotland och hälsat på sin vän Felicia.

Så galet mycket snö har det kommit! Och det ska fortsätta på tisdag säger de..."/ Me No Like!




Känner mig lite flummig just nu... ;)


Till Minne av Josie, världens gulligaste katt.



Hon var inte större än en laptop!



Solar sig på Lambadas rygg. Nu är de tillsammans och myser i himmelen!





Världens sötaste! Drömde om henne häromnatten... Saknar verkligen henne. Saknar att ha katt överhuvudtaget.

 Cats Rule and Dogs Druel!


Nytt år, nytt liv!?

Känns lite så. Har nytt jobb sen i januari där jag sitter som innesäljare/mötesbokare på företaget Student & Workers (www.studentworkers.se) och ringer runt till företag i Göteborg och försöker boka upp möten. Där sitter jag ca 1½ till 2 dagar i veckan och hittils har det gått bra. Chefen är nöjd med mina framsteg och jag känner själv att jag blir bättre och bättre på att boka möten. Det blir dock fullspäckade veckor då jag samtidigt har ganska mycket skola plus att jag är i stallet 4 dagar i veckan. Men hellre det. Har lite ångest inför praktikperioden, kommer ha 6dagars arbetsveckor i 6 veckor framöver. Suck. Giv mig styrka! 


Annars då? Tja, ridningen går bra. Se stallremi.blogg.se och följ mina och Toppens bravader. Kunde ju snöa lite mindre. Som min stallkompis skrev i sin blogg;

"Sverige har aldrig någon riktig vinter numera, det är ju alltid bara rena isgator, slask och modd. Men jag älskar att fick vi 8 års snö på en och samma gång detta år.. varför inte liksom?!" 
 
Citat: zombiegrrrl.blogg.se

Kunde inte sagt det bättre själv.

Förutom det är det full rulle! Sitter som vanligt och borde plugga, hemtentan ska lämnas in om en vecka prick...
Ska försöka ta mig till gymmet imorgon. Två gånger i veckan är mitt mål. Eftersom beach 2009 gick i stöpet så är det nya tag nu. Har ju köpt ny bikini när jag var i Miami och den vill man ju se lite fin ut i i sommar !? Vilket osökt för mig in på nästa ämne som är; Resor i sommar. Vet överhuvudtaget inte ens om jag har sommarjobb ännu, men hoppas på att få jobba som u-ska på Nacka Närsjukhus. Väntar på svar från chefen där som skulle ringt mig i veckan.... Vill verkligen åka till Visby i år igen, och en tripp till Göteborg, eller iallafall västkusten skulle inte sitta fel. Eller en sista minuten till solen kanske? Ja, önskningarna är många, men tiden och pengarna sätter som vanligt käppar i hjulet. Det är dock dags att börja planera nu känner jag. Sjukt egentligen, att man ska behöva planera sitt liv så långt i förväg? Kan ju inte vara så sunt i längden?

Hade iallafall hädanefter tänkt uppdatera bloggen lite oftare. Eftersom veckorna går så fort och man knappt hinner tänka så är det skönt att bara stanna upp ett tag och reflektera över sitt liv. Kanske får man någon ny insikt?
Läste ett jättebra citat häromdagen som löd ungefär såhär; "Livet består för det mesta av vardagar, träna dig att uppskatta dem". Jag fick en liten tankeställare där eftersom jag känner att jag lever lite för helgerna, vilket gör att jag bara skyndar mig igenom 5/7 av veckan för att få dem att gå. "Alla dagar som kom och gick, inte visste jag att det var själva livet", är ett till citat som passar in här, och som stämmer in lite på mig. Alltså, ta en dag i taget och uppskatta vardagen, är mitt nya levnadssätt. jag tror att jag kommer må bra utav det!



Jag och en Eniro-snubbe från Malmö på Hells Kitchen i februari.

RSS 2.0