Gymmet och jag

Var på gymmet igår, skön omväxling från att sitta och plugga till tråkiga tentor. Iofs håller vi på läser om folkhälsa så då är det ju rätt befogat att avbryta tentapluggandet och gå till gymmet och springa lite, för att förhindra att man får hjärt- och kärlsjukdomar i framtiden!
Börjar alltid passet med att springa 20 minuter på löpbandet. Det är typ det tråkigaste som finns så jag har tillåtit mig att sätta en gräns på 20 min, plus att det inte är så poppis när det står andra i kö och väntar på sin tur att stå längre än så. Har man också en grym dunka-dunka spellista på Spotify på maxvolym i öronen så går tiden ganska fort. Började förra veckan med att träna ordentligt så började lugnt på rullbandet med att promenera raskt 10 min med lutning (nivå 8 ungefär), men har successivt byggt på det så nu kör jag ingen lutning och springer på nivå 10/11, 10 minuter vardera. Målet är att klara 3 km på 15 min, vilket är tungt för mig! Det är kravet på vad man ska klara konditionsmässigt om man vill bli amatörjockey i galopp och det vill jag ju bli såsmåningom. Men även Vårruset i sommar hägrar, det är 5 km och tidigare har jag sprungit runt på lite över 30 minuter och varit i betydligt sämre kondition så nu vill jag iallafall komma runt på ca 25 minuter. Jag är absolut ingen maratonlöpare så tycker det är alldeles lagom med 5 km, sen blir det bara trist Smiley Styrketräningsmässigt fokuserar jag på sånt som kan gynna mig i ridningen, mycket bålstyrka men även rygg, axlar, skuldror, triceps och armhävningar som ger bra hållning. Det delas hyfsat jämt upp över veckans 3 gympass. Kör även programmet hundred pushups via iphone-appen som är en bra sporre till att ta sig an armhävningarna, lagom tufft upplägg uppdelat på 3 dagar/vecka. Ja, nu har jag babblat nog om detta.... back to plugg...

Dagens ridtur

Toppen är fantastisk just nu, mjuk och fin i kroppen, jobbar på bra i rätt form och jag får skärpa mig rätt ordentligt för att rida så bra jag kan för att störa henne så lite som möjligt. Red i dressyrsadel och då gäller det att sträcka på ryggen och benen, inte vad jag är van med som helst rider i hoppsadel, och bålen får jobba ordentligt. Sen fick jag hjälp med att hoppa ett litet kryss, och då blev det fart i märren! Efter lite glädjesprång typ 1 meter över hindret (som var max 30 cm högt, jag fick hålla i mig) så rullade det på fint, men det märktes att vi båda var lite ringrostiga på hoppfronten. Men som sagt gick det super på slutet och både jag och Toppen var hur svettiga och nöjda som helst=) Jag skulle kunna rida hela dagarna om jag bara hade tid, blir så fylld av adrenalin och glädje så jag bara älskar allt och alla i hela världen!



OBS - 2 år gammal bild! Ska återkomma med en bättre som faktiskt visar hur bra hon går numera.. ;)

Oj, nytt år, IGEN!

Tiden går foooort! Har inte tid att sitta här egentligen... Borde tentaplugga till folkhälsotentan på lördag. Men hur kul är DET på en skala? Har precis kommit från innebandyträningen, det gick ganska bra idag, känner att kondisen är tillbaka men jag blir så SUR ibland....på mig själv framför allt när jag klantar mig och så hatar jag när saker är orättvisa, typ om lagen är ojämt fördelade. Det var dom idag men vi bytte lag sen så det blev bättre. Grin-Sara alltså. Jag erkänner det.

Och numera är jag i ett förhållande men en jättefin kille! Jag är så glad över det, för han gör mig glad, jämt=) Dock hinner vi inte ses så ofta, eller jo, ganska ofta egentligen men det är mest på kvällarna när man är trött. Men så är det, han jobbar ofta sent och jag går ofta upp tidigare än honom på morgnarna plus att vi sällan är lediga på samma dag. Och så spelar vi ju faktiskt innebandy i samma lag, vilket är sjukt kul för han är lätt bäst i hela laget. Det är inte mycket han inte är bra på, min prins =)
Mitt andra förhållande har jag återupprättat med Toppen, hon är äntligen hemma från sin mammaledighet och hon är finare än någonsin nu. Det är en fröjd att rida henne, hon är fortfarande busig och har en egen syn på allt som vanligt, men ridmässigt är hon bättre än hon någonsin varit. Det var nog det bästa vi kunde göra, att låta henne få ett år på sig att bara vara och mogna till sig lite.
Andra saker som jag pysslar med är att gymma och plugga. Kan iaf kortfattat säga att träningen går framåt, är rätt nöjd som det är nu, bra kondis, kläderna sitter bra... är med i en grupp som heter 200 träningspass under 2012, och det är en sjukt bra sporre! Beach 2012 är inte långt bort.
Plugget ja, vill bara bli klar nu. Fy vad jag e trött på detta. Vill få ett bra betalt jobb som jag trivs på och börja mitt Nya liv. Ska fixa lägenhet i sommar också. Men måste mao uppdatera mitt CV och börja söka jobb för att kunna börja jobba och även fixa nytt boende för här i Korren får jag inte bo när jag väl är klar med plugget. 2012 kommer att bli ett intressant år.
Jag vill så mycket som jag helst inte skulle vilja att jag ville. För hur ska man hinna med allt? Man blir ju bara stressad när man inser att man inte kan/hinner göra allt som man vill.



Costa Rica var btw fantastiskt! 3 veckor av äventyr och jag kunde verkligen koppla bort den FRUKTANSVÄRT cp-jobbiga hösten. Där kunde jag även stryka en av mina "att göra"-grejer från min bucket list - Att lära mig surfa. Och hör och häpna, det gick faktiskt jäkligt bra!

RSS 2.0