Vi prickar in snöstorm igen

Självklart ska det vara snöstorm när vi ska åka första gången sedan vi var på Brunmåla, som ju var i November!
Dessutom är det årets första hoppträning för Haking, jag som taggat och längtat i 3 (!!!) månader på detta. Nä, inte den här gången heller ska lite snö försöka stoppa mig, tänkte jag.
Tack och lov så följde Julia med som mitt mentala stöd och andra hand. Utan henne hade jag nog inte åkt. Hjärtklappningen innan jag ens åkte hemifrån stallet var inte nådig... Men den gick över och så var det bara att köra lugnt och försiktigt.
Fille traskade in i transporten utan att blinka både innan och efter träningen. Älskade lilla prins!
Hoppträningen då? Alltså wow... Jag visste att jag skulle få ut så himla mycket av att träna för Haking. Han ger ris och ros direkt, precis vad jag behöver. Jag har så mycket hoppningsolater... Så nu ska jag äntligen få satsa på att bli rumsren i min ridning, som Haking uttryckte det. 3 saker som jag ska tänka på är:

1. Börja använda yttertygeln. Med yttertygeln sätter du ramen för hästen. Innertygeln är BARA till för att visa vägen och ställa. BARA! Alltså gör man allt annat med yttertygeln.
2. DIRIGERA hästen. Och kom ihåg innerskänkel - yttertygel.
3. Klappa ALLTID med innerhanden. Annars förstör du kommunikationen som du ska ha med yttertygeln.

Alltså det är egentligen så basic. Men jag är en virrpanna och fokus de senaste åren har mest varit på att få Fille att hoppa. Så min ridning har fått sättas åt sidan. Men nu, äntligen!
Och jag kände en sån enorm skillnad på sprången när jag styrde honom men yttertygeln. Han svarade så fint! Hade jag bara vetat detta innan.. Dock tror jag inte att vi hade kunnat börja träna för Haking förrän nu, mognandsmässigt.
Planen är att sätta grundridningen i några månader, sen tror jag att saker kommer att lossna för oss. Förhoppningen är ju att kunna hoppa en 110 bana med lätthet.
Jag fick känslan igår att höjden inte kommer att vara några problem, bara han får lite mer styrka och rutin. Han hoppar mig ur sadeln vissa språng, och jag märker att där måste jag göra något åt min egen styrka! Gymmet nästa alltså... =)

Jag längtar redan till nästa gång som är om 2 veckor!!

RSS 2.0