Halva 2017 har ju gått redan

Konstaterar det nu när jag sitter på jobbet. Inga elever på skolan betyder chill för mig :P Ja, jag skickade upp Fille på terrängkollo den 1 juni, till en tjej som har hans halvbror och har mycket mer erfarenhet inom fälttävlan än vad jag har... Blev så trött på Fille när han skulle hålla på balla ur vid dikena, för blåa hinder, tja, you name it. Då kände jag att jag måste göra något drastiskt för jag tappar tålamodet och han känner min frustration så att det blir en ond spiral. Det var en chansning som bara visade sig bli succé! Yohanna ska nu alltså starta FIlle i hans första debutant i Nynäshamn på lördag! Hon rider honom jättefint och är tålmodig och lugn - precis vad han behöver! Jag får stå på marken och se att det faktiskt GÅR! Känns superkul alltså! Inga förväntningar alls, jag ser det som en rolig grej och jag och Fille får lite skjuts på vägen. Ibland är det det enda som behövs för att hålla motivationen uppe. Jag vet att det kommer en lång, seg, kall och mörk vinter, då vill man veta att det KOMMER ATT GÅ någon dag, det man drömmer om.

Det här med att kunna säga Nej..

Jag har varit hästfri nu i snart 2 veckor. Folk frågar mig vad jag gör nu när jag inte har hästen hemma, jag måste ju ha massor med tid över? Kryper du inte på väggarna?. Och jag svarar att jag gör Så Lite Som Möjligt och Nej Absolut Inget kryp på väggarna, snarare tvärtom. Och fasen vad jag får säga nej till mycket saker. Personalfest, en annan häst som behöver ridas - kanske du vill rida den nu när din egen är på kollo?, fester osv osv. Men nej, jag vill faktiskt inte det. Jag tar igen 4 år av stress och hets, sömnlöshet, måsten... Jag älskar det! Jag är i grunden ganska lat av mig och kan med lätthet ödsla 13 h på en ny serie som just kommit ut på Netflix. Men det finns väldigt sällan tid till det. Jag har dessutom andra omgången av halsont på 2 veckor så jag BEHÖVER förmodligen ta det ganska lugnt.
Det får mig att reflektera över hur vi lever våra liv. Alla dessa måsten. Gymma, rida, jobba, har varit mitt liv de senaste månaderna. Jätteroligt såklart men Fan vad hetsigt egentligen! Så nä, nu när jag kan ta det lugnt så tänker jag verkligen göra det. Missförstå mig rätt, jag rider gärna din häst en annan gång, jag går gärna på personalfest, eller festar med kompisar men just nu passar det inte MIG.

Det är skönt att kunna säga nej.

RSS 2.0