Fire Away!

Älskar nya låten Titanium med David Guetta feat Sia!
Helgen bjöd på läkemedelstenta, jobb och bowling. Utan att säga för mycket så tror jag att det kan ha varit min sista tenta i läkemedelsberäkning ever. Får väl hoppas!

Lördagkvällens bowling var riktigt kul, var på Imperial lanes i sickla där de hade discobowling. Inte min bästa bowlingprestation direkt men jag får väl vara nöjd, och komma igen nästa gång. Kanske dricka lite mindre strawberry daiquiri innan.... Sen var det jobb på morgonen dagen efter på nacka. Var ju lagom pigg, känns som jag aldrig får sova ut. Eller jo, på fredagen efter sista dagen på KUA somnade jag direkt jag kom hem vid 16-tiden, vaknade runt 19.30 och somnade igen runt 01. SKÖÖÖNT!

Denna vecka går i samma spår, jobb idag och på söndag, resten praktik. Inte lika tidiga mornar iofs och får hålla mig till södermalm. Endast ledig lördag och då ska jag nog åka ut till Värmdö. 6 dagars jobb/praktik i veckan börjar kännas lite mastigt, men det ska nog lugna sig snart. Har börjat gymma nu också, måste komma i form till beachen i jul... känns som lite och ofta blir min strategi, helst 40 min varje dag än att jag tar ut mig i 1 och en halv timme varannan, var tredje dag, tror det blir mest effektivt. Eftersom gymmet ligger på vägen till och från praktikplatsen så passar ju detta utmärkt!



Nyfriserad!

Blond is better, Blondes have more fun och allt det där.... Är iallafall blond som jag brukar nu, ca 8 månader sen jag blev brunett och det känns skönt att vara back to normal!
Ska jobba ikväll på Nacka och imorgon går jag kväll/dag på KUA. Det blir de två sista passen, puh! Det har varit rätt soft och lärorikt, men det ska bli skönt att börja på psykpraktiken som ligger lite närmare. Mer exakt här på söder! Najs.
Annars då, Jo, TOPPEN KOMMER HEM NÄSTA HELG :D Saaaaknar stallivet, lukten av häst och härliga uteritter. Ska bli skoj att sätta igång min lilla pärla igen. Min andra egna lilla pärla blir kvar i Norrtälje under vintern/våren så han får växa på sig och leka med de andra. Ska bli kul att se honom också när vi åker och hämtar Toppen i samma veva.
Dagarna går i rasande fart, har inte sovit så bra på sistone pga fullmånen, samma visa varje gång. Men tog igen mig inatt och känner mig utvilad. Varje dag denna vecka är späckad med måsten så det gäller att ta igen sig när man kan...
Nu ska jag springa till bussen, för jag börjar kl 15.....!

Höstens första snuva

Idag är jag hemma med täppt näsa och lite hosta. Det är inte så farligt nu, men det var lite bökigt inatt när jag inte kunde andas genom näsan alls. Kändes som att den skulle sprängas av allt snor. Men jag sov iallafall ganska gott, till och från. Det är skönt med en helt ledig dag, helgen var så fartfylld att någon vila var det inte ens tal om. Var på introduktion till KUA igår på Huddinge och FY vad långt bort det är. Jag är alldeles för bekväm av mig för att kunna bli en pendlare. Möjligtvis skulle jag kunna pendla med bil om det skulle vara så i framtiden. Tågen strulade på morgonen och vi kom fram prick 8.00, stressigt värre. Får stå ut i två veckor, tur det inte är över en längre tidsperiod än så. Med andra ord så var det inte världens bästa start på morgonen. Vi fick iallafall en introduktionsföreläsning om ortopedi på fm med frukost, mycket uppskattat! Sen hade vi bland annat en HLR övning, fett segt, jag kan redan det där. Men såklart så är det ju bra med repetition.
Eftermiddagen bjöd på en enkel rundtur av vår avdelning och sedan en genomgång av Takecare, dokumentationssystemet de använder sig av.
Idag vaknade jag sent sen kollade jag på film och nu har jag ordnat upp i mitt rum, och dammsugit. Känns som att det var dags såhär mellan praktikbytena. Det är som att städa bort den förra periodens kaos så att man känner ett slags lugn i kroppen. Ska laga matlådor för resten av veckan lite senare ikväll också.
Helt galet att jag fick en så bra slutbedömning som jag fick på förra praktiken! Kanske ska börja med den taktiken från och med nu, att jag verkar vara sjukt dålig och osäker, sen tjoff så har jag 4 patienter på egen hand. Handledarna fattar ingenting så tycker de att jag har utvecklats enormt och betyget är klart. Eller inte. Det var faktiskt inte så, jag tyckte bara stället var otroligt omotiverande och jag klickade inte med min handledare för fem öre. Det var bara att bita i det sura äpplet och köra. Och det gav resultat! Kändes väldigt bra att sluta med flaggan i topp. Nu på KUA ska jag finslipa på allt det där som inte sitter så bra. Målet är iallafall att jag ska känna mig som en i princip färdig sjuksköterska efter dessa två veckor. Vi kommer vara nästintill självständiga från början och det känns skönt att slippa ha någon som kikar en över axeln hela tiden.
Jag tror att den tyngsta skolperioden för i höst är över, det största arbetet är inlämnat och efter denna månad så kommer jag banne mig klara vad som helst! Det som inte dödar, härdar.
Bild från helgen i uppsala där jag var och hälsade på mina finaste småsystrar. Vi hade superkul med en mysig middag och utgång på kära gamla Stocken! Träffade även en gammal klasskompis från Ultuna. Mycket minnen från en svunnen tid.

RSS 2.0