Min fina Fille



Är han inte för snygg?

Nu ska han stanna kvar där han är och gå på lösdrift i vinter med sina kompisar. Toppen kommer att komma hem till Värmdö i mitten på oktober så då blir han utan mamma... :(

Sen är väl tanken att han ska få komma hem till värmdö några veckor för hantering i sommar, men vi får se hur der blir. Jag vill behålla honom ett tag som hingst då det skulle få honom att få lite mer muskulöst utseende och en snygg hingstnacke. Det beror bara på om han kan sköta sig eller inte. Det får tiden utvisa! Annars är jag sjukt nöjd med hur han utvecklats, han verkar vara rätt stabil i pysket (mkt bättre än Toppens ;I ) så det är nog där hans pappas gener lyser igenom hehe.

Annars då, jag säger bara blä till praktiken.

Efterlängtad vecka

Som sagt så drog praktiken igång i veckan, jag har hunnit vara 2 dagar på SSH och jag kan säga att det är inte riktigt min grej det här med palliativ vård. Jag säger nog inte mer, man vet aldrig vem som läser och tolkar.

Igår fick jag ÄNTLIGEN håret fixat! Trött och nedstämd som bara en liten sliten varelse kan vara så gick jag till Söders Spa och satte mig i den efterlängtade frisörstolen. Jag visste att mitt hår var katastrof efter 3 månader av medveten neglekt och jag blev inte förvånad när frisörskan sa att det skulle krävas mycket jobb att få det uppljusat. Jag sa Kör bara och hon satte igång. Att hon var färgexpert och utbildad livscoach gjorde inte saken värre. Hon satte igång med hättan först, efter det folieslingor och till sist en färgning som skulle neutralisera bort de röda nyanserna. Och så klippning på det. Det var så skönt att bli ompysslad att jag knappt brydde mig om resultatet, som faktiskt blev bra. Ser lite ut som en ginger i håret med ljusa slingor varvade med mörka i en röd/brun nyans, men huvudsaken att det känns fräscht. Och det gör det! Vi småpratade om livet och universums stora gåtor och allting var bara utomordentligt mysigt. Så jag gick hem och kände mig på strålande humör. 

Senare på kvällen köpte jag en efterlängtad thairätt (har längtat heeela sommaren men inte haft råd) med cashewnötter, kyckling och wokade grönsaker och såg Pirates of the Carribbean 4 och sämre film får man leta efter tråkigt nog. Det hade räckt med max 2 st. Helst bara en.

Idag har jag varit på intervju på Nacka sjukhus för en kassatjänst. Det är ett så mysigt sjukhus och jag ska få provjobba nästa vecka! Efterlängtat det också.

Det händer mer efterlängtade saker i helgen, imorgon firar jag en sen födelsedag med familj och nära familjevänner och på söndag bär det av till Nedernäs till Toppen och Fille! Aaah så härligt det ska bli!



Han har nog vuxit sen sist, hoppas hoppas att grimmorna jag fått till honom passar!


Höstsortering

Har idag införskaffat mig flera hundralappar från att ha lämnat in gamla kläder till en secondhandbutik i början på sommaren. Kändes så kul att alla de knappt använda plaggen hade blivit köpta av nya entusiastiska människor som förhoppningsvis ska använda dem mer än jag någonsin gjorde. Återvinning is the shit!

Nu har jag gjort en grovrensning av höstgarderoben och insett att jag har lika mycket av det att göra mig av med och att jag sannerligen behöver uppdatera några nyckelplagg som en snygg höstkappa och läderstövlar. Jag inser att jag är en kass shoppare som ofta handlar med ögonen istället för med hjärnan, därav blir det att det ligger gamla lik i garderoben som jag tillslut måste göra mig av med. Nåväl, man lär av sina misstag. Mitt nya motto för vad gäller klädshopping är planering, planering, planering. Veta vad jag behöver och vad som matchar till mina andra plagg. Ofta är jag ganska sen med att plocka upp ett mode (oftast r/t pengabrist) så det är nog klokast att köpa mer stilrena och klassiska plagg. Då kan man hellre piffa till med en accessoar som är modern. Eller något, inte vet jag. Som sagt är inte mode min grej, men jag försöker!

Sist och slutligen, som alla som känner mig vet, så trivs jag ju ändå allra bäst i mina slitna grå PUMA-mjukisar!


Lite mer ordning på skrovet

Så, nu är jag iallafall registrerad i skolan så att jag vet att jag får fortsätta mitt sista år (finally) här. Var på intro på Stockholms sjukhem där jag ska vara nu i 6 veckor framåt. Det verkar vara ett bra ställe, kommer få tid att öva upp den "kliniska blicken" som det så fint heter.
 
Jag har dammat av min fula almenacka eftersom jag inte har råd att köpa en ny och fin en (lääängtar tills både lön och csn ramlar ner på kontot, min ekonomiska situation är nästan lika illa som den brukar vara efter julen....) och ser att mina två närmaste veckor är i princip fullsmockade. Vad som står på schemat är folieslingor (jipii, är så trött på min slitna kalufs...) på torsdag, jobbintervju på fredag, kräftskiva med korrisarna på kvällen, och på söndag ska jag och Renée åka och hälsa på hästarna i Norrtälje. Sen börjar allt om veckan därpå med praktik och diverse andra aktiviteter om kvällarna.

Börjar fundera på höstgarderoben, måste packa ner alla sommarkläder (puh!) och ta fram lite mer varma kläder. Det är ju varmt just nu men plötsligt smäller det och så är det minusgrader på kvällarna igen. Suck och bedrövelse!


Det gäller att vara beredd.

Länge leve sommaren, den som kom och gick igen, snabbare än någonsin förut

Jahopp. Det var den sommaren. Och jag har bara, bara jobbat. Och varit i finland. En familjevän dog i en tragisk trafikolycka. Westernfest för två veckor sen, fick en tröja av lead-singern i live-bandet rabalder. De hade f.ö en sån där bull-riding maskin och jag satt 1 minut och 22 sekunder (detta är min blogg och jag tänker vara stolt över att jag fixade att sitta så länge :P ). Fyllde 24 år i lördags, nu är jag snart gammal...
Skolan har börjat idag och igår fick jag dissen av en trevlig läkare som jag träffade på Sös i somras. Men that's life.

Minnet är bra men kort, minns inte så mycket mer av vad som hänt i somras. Jag har som sagt jobbat för det mesta och jag har trivts superbra på jobbet! 8 veckor gick fort, men nog blir man sliten alltid.

Snart blir jag även hästägare till Fit for fight! Känns lite läskigt, men det kommer bli bra. Jag har ju jobbat i sommar och har eventuellt ett extrajobb på g (peppar, peppar). Nu kommer lite bilder som jag samlat ihop på mobilen;


Utsikt från erstaterassen, där har jag spenderat många rosékvällar


Kungsträdgården i våras



Utsikt från Sös 26an i somras


Vi lämnar värtahamnen på väg till helsingfors!



RSS 2.0