Tenta coming up

Ja, på Lördag kl 10, smäller det. Eller iallafall börjar blyertspennorna ångestladdat mala på de vita papprena ord för ord, allt vad man kan, allt som finns i huvudet. Usch.

Toppen är nu nästan helt återställd i ryggen, kiropraktorn Helena var ute igår och klämde och tryckte och lasrade och akupunkturade, så om en månad blir sista besöket. Skönt, hon är verkligen en helt annan häst att rida. Alla frågar " Ska du inte köpa henne? Ni som passar så bra ihop!?" Klart att jag vill köpa henne, det är inte det. Men pengarna, och tiden? Vart ska jag få det ifrån? Visst jag har ett extrajobb på G, men det tar ju tid att jobba också... Hursomhelst, ska börja med att ev. ta henne på foder men då behöver jag en duktig unghästvan medryttare som kan hjälpa mig 1-2 dagar i veckan. Någon som vet någon som kan unghästutbildning? Säg till isf...

Var ute på en underbar ridtur imorse, solen sken och det var klarblå himmel. Det är livet. Det är något speciellt med morgonridturer.

Haft en bra helg, var lite för bakis i söndags, helt i onödan också... dumt att inte äta ordentligt innan man börjar supa, men det är ju så himla trist att laga mat! Och så missade jag mitt planerade träningspass också. Inte bra. Kollade på många bra filmer istället hehe...

Tränade idag för sista gången för min PT Göran, han är riktigt bra. Känns kul att jag faktiskt tränar för att bli en bättre ryttare, behöver träna upp hela min vänstra sida som är stel och svagare än den högra. Det kan i längden påverka hästen man rider, så att den i sin tur också blir sned. Icke bra!


Äntligen har CSN kommit! Jippi, jag är rik. En stund iallafall =) Gillar att köpa kläder och hästgrejer för mycket. Jag är då ingen "Spara" har jag konstaterat, snarare en "Slösa"... Men självklart efter att alla räkningar är betalda!  

 Toppen i hagen i somras.

 Toppen ligger ner. Vi låg och mös en bra stund! =)


Mitt nya liv!

Kom på mig själv nu för en stund sen hur BRA jag mår! Jag har efter många månader av velade hit och dit och ovisshet över framtiden äntligen kommit in på Ersta Sköndals Högskola för att i tre år plugga till Sjuksköterska! Jag slipper med andra ord jobba på dagiset en höst till (trivdes iofs bra med alla jobbarkompisar, men barn är tyvärr inte min grej...) och kommer att få en schysst och kul utbildning=)
Det var lite nervkittlande då jag kom in på reservplats, hade i veckor våndats över om jag skulle komma in eller inte men det gjorde jag! Ringde själv upp till Per Jonsson som är studievägledare på skolan och frågade om det fanns platser över efter uppropet. Tror det gjorde ganska mycket åt mina chanser att få börja.
Så nu har jag gått där i drygt fyra veckor och jag trivs fortfarande riktigt bra, jag är motiverad och vi läser intressanta ämnen som vårdvetenskap (ganska djupa frågor om lidande och hälsa) och snart ska vi läsa anatomi och fysiologi... Jag har en jättemysig grupp (klassen på ca 60 pers är uppdelade i 8 grupper) där vi diskuterar och hjälper varandra att förstå det vi läser. Det här passar mig utmärkt för man känner sig tex aldrig ensam om det inte är något man förstår, det är alltid någon annan som inte har förstått samma grej! På lördag har vi vår första tenta, läskigt... Men det kommer nog gå bra, bara att tänka positivt coh plugga det vi har gått igenom på PBL träffarna i gruppen så ska det lösa sig.

Augusti har gått så fort. Det är nog min favoritmånad, varmt och somrigt oftast och så fyller jag ju år den 20nde=) Hade en jättemysigt grillkväll hos mig en fredagkväll, jag hade själv (hör och häpna) lagat mat till ca 10 pers (Tack Calle som grillade all kyckling) och kvällen blev riktigt lyckad trots att folk kom lite sent och det regnade. Fick även exklusivt besök från Helsingfors; Ville, Antte och Antti tog sig ända ut till Värmdö för en kort visit. Mycket uppskattat!
I början av augusti åkte jag över med finlandsbåten med Nina, Patrik och Hoppe för att hälsa på Ville i hans nya bostad i Helsingfors.


Överst: Nina, Hoppe och Patrik
Underst:Hoppe och jag



 Det var en inflyttningsfest som hette Duga, galnare fest har jag nog aldrig varit med om. Detaljerna sparar vi till en hemmakväll över ett par glas vin... Allt var kalasbra förutom att jag blev bestulen på en € 50 sedel rakt ur min plånbok som låg upp på villes rum =( Nåja, vad gör det om hundra år?
Åkte sen upp till mormor och morfar i Jakobstad och hälsade på dem och alla kusiner i ett par dagar. Det var så himla mysigt, jag älskar att vara där. Är så glad att jag åkte dit själv, då det inte blev någon familjeresa av dit i år.

I övrigt hade jag en riktigt lugn sommar, väldigt lite jobb, mycket rida och umgås med vänner. Spenderade en oförglömligt galen vecka (fem dagar) i Visby. Kallis var grymt med all bra musik och stämningen var verkligen på topp hela tiden! Okej att det är en massa Brats och Stekare där v.29  när vi var där men man får ta det för vad det är och spela med. Trist bara att det är så dyrt. Nästa år vill jag stanna längre och se lite mera av Gotland, inte bara festa.

I höst då? Tja, jag ska plugga och rida och hinna umgås med vännerna däremellan. Kommer pendla mellan Lundagatan och Ploglandet, det är så skönt med variation, det är som att jag får ut det bästa av två världar när jag bor på landet ibland och i stan ibland.
Jag känner hur lugn jag är nu när allting har ordnat sig till det bästa, nu börjar jobbet med att klara studierna och jag kommer även troligtvis börja jobba på Nacka närsjukhus ibland! Det är bra att få in en fot där så kanske jag kan sommarjobba där sen.
Jag har även blivit medlem i World Class så nu ska jag ta tag i det också, ska bli kul! Var på ett pilatespass igår och det var lite ovant med alla rörelser och den speciella andningen man ska göra i takt med rörelserna...Men det ska nog lösa sig om jag bara ger det några gånger, kände hur skönt det var att få tänja ut kroppen samtidigt som man tränar styrka. Ett bra komplement till ridningen och mina stela leder!

Nu har jag spenderat alldeles för mycket tid med att prata om mig själv, men jag tror att det behövdes med en uppdateringen i min stackars blogg som har blivit försummad ett bra tag nu=) Ska åka till värmdö och träna med min PT (man får fyra gratistillfällen när man blir medlem, lika bra att passa på) så nu den här gången ska vi gå igenom hur jag ska träna bålen. Får ta tag i pluggandet imorgon eller något!
Sen ikväll ska jag rida min kära Toppen (Top Model, tre år, fbl sto, världens sötaste) det går så bra nu när hennes onda rygg börjar bli bättre. Det är som att rida en helt ny häst! Ska nog rida till den stora åkern vid Hemmesta och galoppera, hon börjar få smak på det där att galoppera fort märkte jag nu sist jag var där ;) Duktig pålle!

RSS 2.0